A forgatáson a stábtagok kutyáit is kameránk elé állítottuk, és kiderült, hogy szuperlassításban házi kedvenceink is okozhatnak meglepetést. Benji, a keverék öleb és Zizi, a magyar vizsla mutatott nekünk néhány trükköt, de Roni hozott magával néhány tyúkot is a biztonság kedvéért.

Jutalomfalat

Jutalomfalattal könnyű négylábú barátainkat motiválni, így az első mutatvány a jutalomfalat elkapása volt, amiben élesen eltérő technikát használt a két eb.

Benji testmagasságát rugalmasságával kompenzálja, könnyedén felugrik a jutalomfalatért, míg Zizi türelmesen megvárja amíg a gravitáció elvégzi helyette a munkát, látszólag a rágással sem bajlódik sokat.

Tudtad?

Nem mindegy mit adunk kedvenceinknek, a szőlő és a csoki például nagyon finom, a kutyáknak szinte méreg, de sok egyéb étel is tiltólistás.

yorkshire-terrier-mix-jutalomfalat

Vigyázz, kész, sajt!

Vízivás

Az nem újdonság, hogy a kutyák a nyelvükkel juttatják a folyadékot a szájukba, de mindezt olyan gyorsan teszik, hogy a nagyon vájtszeműek is csak nehezen szúrnák ki, hogy a nyelvüket hátrafelé hajlítják, így képezve kanalat ízlelőszervükből. Eléggé sajátos technika, amit mi hiába is próbáltunk utánozni, még előrefelé hajtott nyelvvel is katasztrofális eredménnyel zárultak a kísérletek. Maximum házibuliba tudjuk ajánlani, egy alternatív feles ivó verseny keretében.

vizsla-iszik-a-pillanat-nyomaban

Zizinek nem kell se kanál, se szívószál.

Szőrrázás

A kutyák átlagosan négyszer – ötször rázzák meg magukat egyetlen másodperc alatt, Benji testének tekeredése is nyaktekerő mutatványként hat. 2000 képkockás lassításban jól látható, hogy a fejétől indított szőrhullám még nem is ér a teste végéig, de már újabb hullámot indít. Szerencsére nem nehéz kiváltani a kutyákból ezt az ingert,hiszen ösztönösen rázzák meg magukat, ha vizesek lesznek, vagy épp alvás után, hogy a porban alvó őseiknél még problémát jelentő képzeletbeli koszt és rovarokat lerázzák magukról.

2 yorkie-mix-megrazza-magat-a-pillanat-nyomaban

Benjit imádja a kamera, igazi sztár!

A tyúk

A tyúkok roppant gyorsak, akár 14 km/h-s sebességgel is tudnak futni, de vajon repülni tudnak – e? Szuperlassításban láthatod kamikáze barátunkon, hogy az ösztön és az akarás megvan, de sajnos a hardver kissé hiányos. Egy pillanatra úgy tűnik mintha, aztán mégsem.

Ha nagyon muszáj, a tyúkok képesek repülni pár métert, de mivel izomzatuk nem bír többet, elfáradnak, és futva menekülnek tovább. A szuperlassított felvételen úgy tűnik, hogy talán még van remény a tyúkok számára, mindenesetre a tyúk reptetési világrekord már a miénk, vagyis a tyúké.

4 tyuk-repul-2-a-pillanat-nyomaban

Talán az elegáns zuhanáshoz közelebb áll szárnyasunk produkciója…

Vicces tények a tyúkokról

 •  A tyúk a legközelebbi élő rokona a T-Rexnek. Ugye szerinted is bámulatos a hasonlóság? Például a T-Rex sem tud repülni…
 •  Összegyűjtöttünk még néhány érdekességet, amit eddig biztosan nem tudtál a tyúkról.
 •  Az eddig regisztrált legnagyobb tyúktojás 340g, körmérete 31 cm.
 • A csirke csipogásnak van valós jelentése. Eltérő hanggal figyelmeztetik egymást az őket veszélyeztető különböző ragadozókra.
 • A földön több csirke él, mint ember.
 • Ahhoz, hogy a tyúk tojást tojjon, nincs szükség kakasra.
 • Az egyetlen csirke által valaha egyszerre tojt legtöbb tojás kilenc darab volt!
 • A csirkék átélik a REM fázist alvás közben. Vajon miről álmodhatnak?
 • Egy csirke életében keletkezett ürülékkel annyi elektromos energiát lehet termelni, hogy azzal egy 100w-os izzót 5 órán át lehetne működtetni.
 • A leghosszabb csirke által átrepült távolság 91 méter.
 • A tyúk nagyobb, és keményebb héjú tojásokat rak, ha becsapjuk, és a világítást úgy szabályozzuk ketrecében, hogy egy nap 28 órából álljon.
 • A csirkétől való félelmet Alektorofóbiának nevezik.

Tetszett? Nézd meg még egyszer!

További képek a forgatásról

 1 a-pillanat-nyomaban-musorvezetok-fekete-gabor-franko-roni-tyuk-reptetes tyuk-1 tyuk-reptetes-a-pillanat-nyomaban-1 a-pillanat-nyomaban-werkfilm-tyuk-jankai-krisztian

yorkie-mix-megrazza-magat-a-pillanat-nyomaban-werkfilm-1 a-pillanat-nyomaban-stab-1

igy-keszult-a-pillanat-nyomaban-filmforgatas tyuk-reptetes-a-pillanat-nyomaban-2 a-pillanat-nyomaban-fekete-gabor-franko-roni-4 a-pillanat-nyomaban-filmforgatas-gyori-adam-weisscam

 

Az íróról

Jankai Krisztián
projekt felelős, rendező, vágó
Google+

Bejegyzés írása