Ahogy Roni ígérte a bemutatkozónkban, műsorunkban időnként valóban mindenfélét törünk és zúzunk majd, ahogy ebben az epizódban is. Most mindezt egy nagyon vagány csúzli segítségével tesszük, így ha már unod az Angry Birds-öt, de a csúzlitól lázba jössz, akkor most mutatunk valami igazán ütőset!

csuzli_3

Sajnos a műsorvezetőknek nem szólt senki, hogy a vízalatti felvételek elmaradnak.

Amint Pheke a kezébe kapta a játékszert, azonnal feléledt benne a gyermeki énje, és előtörtek a gyermekkori emlékek a csúzlival töltött kellemes pillanatokról. Nem csoda, hogy még azután is alig lehetett kivenni a kezéből, hogy már nem maradt semmi, amit összetörhettünk volna.

Tükör

Azt mondják a törött tükör balszerencsét jelent, de mi dacoltunk a rossz ómennel, és kaviccsal kínáltuk meg a tükrök felületét. A délelőtti napsütésben csodálatos élmény volt, ahogy lassításban a szilánkokon meg – megcsillant a fény.

csuzli_1

Úgy látszik Pheke olyan hihetetlen erővel lőtte ki a kavicsot, hogy az a légellenállástól izzani kezdett, mint a légkörbe belépő meteorok.

Karácsonyfadísz

Zsani, a kellékesünk a kedvünkért beáldozta a régi karácsonyi díszgömbjeit is, így rövid időre ünnepi hangulatba kerültünk a forgatáson. Addig legalábbis mindenképp, amíg Pheke és Roni meg nem semmisítette a különböző jóságokkal megtöltött díszeket.

A csillámgolyók nem okoztak csalódást, a víz pedig mindig jó barátunk, ha lassításról van szó.

csuzli_2

Sokáig kerestük a Halálcsillag gyenge pontját, aztán az erő segítségével meg is találtuk.

Tudtad?

A csúzlit eredetileg fegyverként használták már a középkorban is, de ma is elérhető a vadászboltokban. Gyakorlott kézben ugyanis a csúzli halálos fegyver is lehet, verebet, galambot, de még nagyobb testű szárnyasokat is könnyedén el lehet ejteni vele, ugyanis a korabeli szokás szerint 6-8 mm átmérőjű vas vagy ólom golyót akár 90-95 m/s sebességgel is képes volt kilőni.

Kevésbé veszedelmes változata házilag is könnyedén előállítható egy Y alakú botból, egy tejgumiból, és valamilyen bőr,- vagy anyagdarabból, ami befogja a lövedéket. Meglehetősen veszélyes játékszer, így mindenkit felelősségre intenénk a használatakor, egymásra semmiképpen ne lőjetek szilárd vagy éles tölténnyel. A műsorban látható jeleneteket pedig határozottan nem javasoljuk otthon reprodukálni, mert az apró szilánkok könnyedén balesetet okozhatnak!

A vadászat mellett a horgászok is jó hasznát veszik a hajító eszköznek, az etetőanyagot sokan ma is így juttatják a csali környezetébe, hogy odacsalogassák a halakat.

További képek a forgatásról

A Pillanat nyomaban_werk32 A Pillanat nyomaban_werk13 A Pillanat nyomaban_werk20 A Pillanat nyomaban_werk19

Az íróról

Jankai Krisztián
projekt felelős, rendező, vágó
Google+

Bejegyzés írása