A csúzli után valami komolyabb fegyverre vágytunk, így került a képbe Gézárt József sportíjász (Dodi), aki nem épp visszafogott játékszerével jelent meg második törésteszt epizód forgatásán. Mivel Dodi nagyjából egy tű hegyét is eltalálná jelentős távolságból is, rögtön “tellvilmosi” kihívás elé állítottuk.

tell-vilmos-pheke-alma-celkereszt-ijaszat-slow-motion

Pheke farkasszemet néz a… szemhéjával.

Doditól sok mindent megtudtunk az íjakról és a nyilakról, de minket jobban érdekelt, hogy milyen pusztító erővel bír egy több száz km/h sebességgel hasító nyílvessző, így különböző tárgyakat tettünk az útjába. Vásári nyalóka, vízzel töltött lufi, tükör, sőt a klasszikus tejes zacskó is Dodi célkeresztjébe került, de még bőven van ötletünk, így várhatóan visszatérünk még a nyilak világába.

Ha már Tell Vilmost említettük, az almás történetet ugyan mindenki ismeri, de a részleteket már sokkal kevesebben tudják, ezért megosztjuk veletek a teljes sztorit.

Az 1300-as évek elején uralkodó zsarnok, Gessler arra kényszerítette az íjász Tell Vilmost, hogy a saját fia fejére helyezett almát próbálja eltalálni nyilával. Tell Vilmos hiába esedezett kegyelemért, nem volt választása, céloznia kellett. Egy nyilat tett az íj idegére, de egy másikat is a keze ügyébe készített. Az idegeket próbára tevő helyzetben egészen 100 lépés távolságból is eltalálta az almát, így fia megmenekült. A zsarnok ujjongva gratulált a nagyszerű lövéshez, de érdeklődően kérdezte Telltől, hogy miért készített elő egy második nyílvesszőt is. Tell azt válaszolta, hogy ha az első nyíl a fiát találta volna el, akkor a másodikkal rögtön Gesslert ölte volna meg. Ez rossz válasznak bizonyult, mert a zsarnok börtönbe vetette Tell Vilmost, azonban Tell hamarosan bosszút állhatott, mert egy sikeres szökés után nyílvesszője később sikeresen célt talált Gessler testén.

Az íróról

Ámann Ricsi
felelős szerkesztő

Bejegyzés írása